Mijn favorieten

Ik wil mijn huis in Zwolle verkopen… Kan ik dat zelf niet?

Stel ik wil mijn huis in Zwolle verkopen…
Kan ik dat zelf niet?  


Ten Brinke Makelaardij, uw makelaar uit Zwolle geeft antwoord.

Ja, natuurlijk kunt u dat. Maar dan mist u wel de kennis en kunde van een makelaar die thuis is in het verkoopproces en weet hoe de zaken ervoor staan in Zwolle.  

U kent ze wel. De reclames over dat u zich niets wijs moet laten maken. Want die rondleiding kunt u toch echt wel zelf doen. Dat u het kunt doen, trekken we niet in twijfel. Of het verstandig is om te doen wel. Want vaak wil een koper helemaal niet dat u als verkoper bij de bezichtiging bent. Zie ook ons blog over do’s en dont’s bij verkopen van uw huis in Zwolle.

Zelf doen is alsnog duur
Zelf doen bespaart, stellen internetmakelaars. Klopt, maar dan moet u zelf aan de slag met foto’s en mag u zelf een kartonnen bord in uw tuin plaatsen. En of u dan ook even de aanbiedingstekst op een aantrekkelijk manier op papier zet. U betaalt vervolgens aan een internetmakelaar alsnog een vrij groot bedrag, soms zelfs tot 1.250 euro, voor dienstverlening die u zelf in wezen uitvoert. U krijgt alleen een plaats op www.funda.nl. En ze maken een koopovereenkomst. Dat is toch een heel bedrag...

Wilt u een gratis indicatie van de waarde van uw woning in Zwolle?

Het moet gewoon goed zijn…
Foto’s, plattegronden en presentatieteksten moet gewoonweg goed zijn. U heeft maar één keer de mogelijkheid een goede eerste indruk achter te laten. Zeker op een drukbezochte website zoals www.funda.nl. We schakelen daarom professionals in. Zoals fotograaf Ferdy Damman die al jaren voor ons prachtige foto’s van evenzo mooie, Zwolse woningen maakt. Die foto’s springen eruit. We besteden aandacht aan de presentatie van de woning in Zwolle die u wilt verkopen. Dat ziet u terug in de aanbiedingsteksten, maar ook in de plattegronden en een professioneel te koop-bord.

U kunt aansprakelijk gehouden worden…  
Als u wel de verkoop ter hand wilt nemen, dan is het belangrijk om te beseffen dat u zelf ook aansprakelijk bent. Bijvoorbeeld voor technische details waarvan u geen weet had. Wellicht heeft u die ene asbestplaat aan de dakkapel niet opgemerkt. Of wist u niet dat er olietank onder de woning was gesitueerd. De koper kan u, na het sluiten van de koopovereenkomst, daarvoor aansprakelijk stellen. Verwacht dan geen hulp van de internetmakelaar.

Ga voor zekerheid
Besluit u een NVM-makelaar zoals Ten Brinke Makelaardij in de arm te nemen? Dan mag u juist wel verwachten dat deze zichtbare gebreken op waarde kan schatten. Hij weet dat een woning in Assendorp vaak een beerput heeft. Maar weet ook alles over koudebruggen, betonrot, gevelisolatie en de nadelen van aluminium. Dat levert voordeel op tijdens de verkoop. Gebreken komen zo aan de oppervlakte voordat ze een probleem vormen. En u krijgt alle hulp en ondersteuning in het bepalen van de prijs en bij het onderhandelingsproces. Welke vraagprijs kunt u het beste voor uw woning hanteren zodat u goed vindbaar bent op www.funda.nl? Maar ook: wat is de volgende stap die u zou moeten zetten, nu de koper een bod heeft neergelegd?

Benieuwd naar de waarde van uw huis in Zwolle?
Neem contact met ons op via 038-2600124 of info@tenbrinkemakelaardij.nl  
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring