Mijn favorieten

Wat bepaalt de waarde van mijn huis in Zwolle?

Stel, ik wil mijn huis verkopen.
Wat bepaalt de waarde van mijn huis in Zwolle?


Ten Brinke Makelaardij, uw makelaar uit Zwolle geeft antwoord.

Wel eens met het programma Google Earth ingezoomd op de aarde? Nou, precies zo zoomen we van bovenaf in op uw woning om daarvan de waarde te bepalen. Van locatie, grootte naar ligging, afwerkingsniveau en voorzieningen in de buurt.  

Locatie, locatie, locatie…
Laten we eerst eens kijken naar de locatie. In Amsterdam is er meer vraag naar (en minder aanbod van) woningen, dan in bijvoorbeeld Delfzijl. Maar in Zwolle zijn woningen in de Veerallee bijvoorbeeld over het algemeen gewilder dan in Holtenbroek. Dat is vraag en aanbod en dat maakt meteen een groot deel van de waarde uit.

Wilt u een gratis indicatie van de waarde van uw woning in Zwolle?

Hoeveel vierkante meters?
Als tweede kijken we als makelaar in Zwolle naar de woonoppervlakte en ook naar de oppervlakte van de kavel, de grond, waar de woning op staat. Simpelweg: hoe meer vierkante meters, hoe meer waarde het geheel heeft.

Onderhoudsniveau: uitgeleefd of verhuisklaar?
Vervolgens beoordelen we het onderhoudsniveau. Is uw woning up to date, naar de maatstaven van tegenwoordig? Als u uw makelaar een term als gedateerd hoort bezigen, dan probeert hij u op een vriendelijke manier duidelijk te maken dat er op dit punt nog ruimte voor verbetering is. Het schilderwerk laat bijvoorbeeld te wensen over. Of we treffen een keuken uit de jaren zeventig aan. Maar dit gaat ook over wandafwerking, het sanitair en de vloeren. Hoe komt de woning over? Is deze uitgeleefd of maakt deze een prachtige, onderhouden indruk?

Zijn er voorzieningen?
Als laatste objectief criterium, nemen we als makelaar in Zwolle het voorzieningsniveau onder de loep. Alhoewel sommige mensen er weinig waarde aan toekennen, draagt een hoog voorzieningenniveau over het algemeen wel bij aan de waarde van de woning. Denk aan de nabijheid van winkels, scholen, speeltuinen, enzovoorts. Zo zijn er in de Veerallee en Wijthem minder voorzieningen, terwijl deze in Assendorp en de Wipstrik ruim voor handen zijn. In Westenholte zijn er zeker voorzieningen, maar wel weer minder dan in Stadhagen.  

Wat geeft de gek ervoor?
Naast deze objectieve criteria, zijn er ook subjectieve criteria. Wat de gek ervoor geeft, geldt nog steeds. Om daar toch gevoel bij te krijgen, hanteren we de vergelijkingsmethode. Welke woning in de buurt in Zwolle is al verkocht en lijkt op uw woning. Daarbij nemen we ook de schaarste in overweging. Is het de enige twee-onder-één-kap in Berkum, dan drijft dat de waarde op. Zeker wijken als Assendorp, Veerallee, Wipstrik en de binnenstad zijn populair. Maar nu woningkopers kunnen profiteren van een lage rente en er sowieso schaarste is, is uw huis in Zwolle naar alle waarschijnlijkheid ook gewild.

Benieuwd naar de waarde van uw huis in Zwolle?
Neem contact met ons op via 038-2600124 of info@tenbrinkemakelaardij.nl 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring